Kaş Asma
Kaşlarımız yüz ifademizi yansıtmamızda ve mimi yaparken en çok kullandığımız yapılardandır. Sinirli, sevinçli, şaşkın olduğumuzu kaşlarımız ile ifade edebiliriz ve bu yüzden kaşlarımızın her zaman için güzel bir görünüme sahip olmasını isteriz; ancak yaşlanmalar ile birlikte kaşlarda görülen sarkmalar üst göz kapağımızda ve yüzümüzün genel görünümünde bozukluklara neden olabilir.
Kaş kaldırma ameliyatı ile bu durumdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Kaş kaldırma uygulamasından sonra kaşlarınız eski seviyesine getirilir ve yüz ifadenizde gençleşme görülür. Bu sayede de eskisi gibi her türlü mimiğinizi gösterebilir ve daha genç görünebilirsiniz.
Kaş Kaldırma Yöntemleri
Kaş kaldırmada seçenekler fazla olduğundan doğru seçimi yapmak için kişinin durumuna bakılmalıdır; çünkü kişinin eğer kaş kaldırma yöntemiyle kaşlarının kaldırılması sonrasında sorunlar yaşanabilir bu gibi durumların yaşanmaması için uygulama yapılmadan önce kaşların ne kadar kaldırılması gerektiği ve nasıl bir uygulama yapılması gerektiği tasarlanmalıdır.
Yöntemin seçilmesinin yanı sıra kaş kaldırma estetiğinde hastanın durumuna göre göz kapağı kaldırma, alın germe, şakak germe gibi işlemlerde eğer gerekliyse daha iyi bir görünüm için bu uygulamaların hepsi yapılmalıdır.
Botoksla nasıl kaş kaldırılır?
Botoks ile kaş kaldırma uygulamasına kişinin yüzüne uygun bir kaş şekli tasarlanarak başlanır. Kaş yüzde olması gereken pozisyona çekilerek yüz ile daha uyumlu hale getirilir; kişinin daha yumuşak, dinç ve sağlıklı bir görünüme sahip olması hedeflenir. Botoks ile kaş kaldırma operasyonu uzman estetik cerrahlar tarafından, altın oran hesaplamaları ile planlanarak uygulanır.
Operasyon kaşın doğal hareketini yapmasını engellemeyecek, kaslardaki bozulmayı minimalize edecek şekilde küçük dozlarda uygulanır. Ameliyatsız bir işlem olduğu için operasyon çok kısa süre içinde, 2-10 dakika arasında tamamlanabilir. İşlem sırasında botulinium toksini ince uçlu iğnelerle, önceden belirlenen noktalara kaşın kalkmasını sağlayacak şekilde enjekte edilir. Botoks ile kaş kaldırma uygulamasının etkisi, yapılan işlemden birkaç gün sonra daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Operasyonun en önemli avantajı işlemden sonra yüzde herhangi bir şekilde yara izi oluşmamasıdır. Her ne kadar kişiden kişiye farklılık gösterse de kaşın pozisyonunun korunması için botoks enjeksiyon işleminin ortalama 4-6 ay aralığında, yani yılda ortalama 2 kez tekrarlanması önerilir. Eğer kaşlarınızı kaldırmak istiyorsanız ama cerrahi işlemlerden çekiniyorsanız tercih botoksla kaş kaldırma uygulamasını tercih edebilirsiniz.
Ulterapi ile nasıl kaş kaldırılır?
Ultherapy HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) yani yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason enerjisi ile cildi sıkılaştırmayı ve olabildiğince yenilemeyi sağlayan bir sistemin genel adıdır. Ulthera, ultra skin, doublo bu tedavi cihazlarından birkaçıdır. Çoğu lazer ya da radyofrekans sistemleri sadece cilde etki eder, cildin altındaki derin dokulara ya da fasiyal yapılara etkileri yoktur. Çünkü etkileri cilt üzerindedir ve sadece 1-2 mm derinliğe kadar ulaşabilir. Bu yüzden anlaşılacağı üzere bu tarz uygulamaların etkileri sadece ciltle sınırlıdır. Ulterapi tedavisi ile ciltte herhangi bir yara izi oluşturulmadan cildin 4.5 mm derinine kadar ulaşmak mümkündür. Ulterapi ile kaş kaldırma işlem süresi ortalama olarak 10 dakikadır. Ulterapi işleminin etkileri hemen görülse de ortalama olarak 3 aylık bir sürede istenilen maksimum etkiye ulaşır.
Kaş Kaldırma Dolgusu
BT Dolgu kaşın doğal hareketini yapmasını engellemeyecek, kaslardaki bozulmayı en aza indirecek şekilde küçük dozlarda uygulanır. Ameliyatsız bir işlem olduğu için uygulama çok kısa olduğundan 5-10 dakika arasında tamamlanabilir. BT Dolgu uygulandıktan itibaren 7 ila 10 gün arasında sonuçlar tam olarak oturur ve 4 ila 6 ay da bir yani senede 2 kere tekrarlanması gerekmektedir.
Endoskopik kaş kaldırma ameliyatı nedir? Nasıl yapılır?
Kaş kaldırma ameliyatlarında birçok farklı yöntem uygulanabilir, ancak günümüzde en sık uygulanan ve en popüler olan yöntem endoskop denilen küçük ve ince kameralar yardımıyla, hiç kesi yapılmadan ve iz bırakılmadan yapılan işlemlerdir. Genel ya da sedasyon ile desteklenmiş lokal anestezi altında hastanede ameliyathane şartlarında rahatlıkla uygulanabilir. Endoskopik kaş kaldırma ameliyatlarında saçlı derinin iç kısımlarında birkaç farklı noktadan küçük delikler açarak, hemen hemen hiç kanamaya yol açmadan ve iz bırakmadan ameliyatı gerçekleştirmek mümkündür. Bu yöntem sayesinde eski yöntemlerde oluşan skar (yara izi) oluşumu engellenir ve daha az şişlik oluşması ile iyileşme döneminin çok daha kısa sürmesi sağlanır. Ameliyat sonrasında, ağrı kesici tablet kullanımı yeterlidir, rahatsız edici bir ağrı oluşmaz. Dikişler ortalama 10 gün sonra alınır. Operasyonun izi saçlı deri içinde kalacağı için iz kalma gibi bir sorun yaşanmaz. Botoksla karşılaştırıldığında kaşlarınız istenilen pozisyonda çok daha uzun süre kalabilir ve botoksla kaş kaldırmada olduğu gibi işlemin düzenli aralıklarla tekrarlanması gerekmez. Kısacası endoskopik kaş kaldırma uygulamasıyla, ameliyatsız uygulamalara göre çok daha kalıcı sonuçlar elde edilebilir.
Klasik kaş kaldırma ameliyatı nedir? Nasıl yapılır?
Klasik kaş kaldırma ameliyatının bir diğer adı şakak germe ameliyatıdır. Operasyon bireyin şakak kısmından saçlı deri çıkartılarak bu bölgeyi germe şeklinde yapılır. Bu operasyonun en büyük dezavantajı, saçlı deri içerisine yapılan uzun dikiş hatlarının zaman içerisinde genişleyerek saçsız adalar yaratmasıdır. Saçlı derinin de zaman içerisinde elastikliğini kaybetmesi ihtimali göz önüne alınırsa klasik kaş kaldırma operasyonunun kalıcılığı istenildiği kadar uzun sürmeyebilir.
Kaş askısı yöntemi nedir? Nasıl Yapılır?
Kaş askısı, lokal anestezi altında kolaylıkla uygulanabilen bir yöntemdir. Saç çizgisi ön sınırından açılan küçük bir delik içinden geçirilen bir dikiş ile kaş istenilen pozisyonda asılabilir. Bu yöntemin dezavantajı istenilen etkinin istenilen düzeyde uzun süre kalıcı olamaması, kaşların bir süre sonra eski yerlerine inmesidir. Bu problemin üstesinden gelmek için yeni geliştirilmiş özel iplikçiler kullanılsa da kişinin mimik hareketlerini kullanma sıklığına bağlı olarak kaşlar 6 ay-2 yıl arasında eski haline dönebilir. Bu da yöntemin tekrarlanması gerektiği anlamına gelir. Genel yönelime bakıldığında sıklıkla kullanılan tekniklerden olmasına rağmen, dezavantajları uzman hekim eşliğinde değerlendirilmelidir.
Kaş kaldırma ameliyatı sonrasında iyileşme dönemi nasıldır ?
Kaş kaldırma veya alın germe ameliyatı sonrasında kaşlarınızın etrafına, alnınıza bant ve pansuman uygulanır. Bu dönemde alnınıza soğuk kompres uygulayarak ödemlerin normalden daha hızlı inmesine yardımcı olabilirsiniz. Ameliyat sonrası dönemde alnınızda şişlikler oluşabilir ve bu şişlikler gayet normaldir. Ancak morluk çok sık rastlanan bir durum değildir. Morluk oluşması durumunda doktorunuzla iletişime geçmeniz tavsiye edilir. Ameliyatın ardından üçüncü günde saçları çok hırpalamadan, dikkatlice yıkamak mümkün olur. Ameliyattan sonraki yedinci günde dikişler alınır. Hastalar genellikle ameliyattan sonraki ilk haftanın sonunda alınlarındaki hafif şişliklerin yok olması ile birlikte kendilerini büyük oranda iyileşmiş hissederler. Ameliyat sonrasında geçici bir süre için kaşlarınızı ve alnınızı hareket ettirmekte zorluk ve alnınızda hissizlik yaşayabilirsiniz. Tüm bunlar ameliyatın normal iyileşme süreci içinde beklenen bir durumlardır. Kaş kaldırma ameliyatı sonrasındaki iyileşme sürecinde beklenmedik bir durum yaşadığınız taktirde, uzman doktorunuzla hemen iletişime geçmelisiniz.
İdeal kaş nasıl olmalıdır?
Elbette herkesin yüz şekline ve görünüşüne uygun bir kaş şekli vardır, ama genel beğenilerden yola çıkarak “ideal kaş” kavramından da bahsetmek mümkündür. Yüz tiplerine göre ideal kaşlar bulunmaktadır. Çoğu yüze uygun olan, kaşın ilk üçte ikilik iç kısmının yukarıya doğru olması, üçte birlik dış kısmının hafiften aşağıya doğru olması ve iç kısımdaki baslangıç noktasının, dış kısımdaki bitiş noktasından daha aşağıda olmasıdır. Yuvarlak yüzü olan kişilerin keskin açılı kaşlara sahip olmaları, oval yüze sahip olanların hafif açılı kaşlara sahip olmaları, uzun yüzlü kişilerin düz kaşlara sahip olmaları, kare veya köşeli yüzlü kişilerin de yay şeklinde kaşlara sahip olmaları önerilir. Kaşın uzunluğu da kaşın tipi kadar önemlidir. Doğru bilinen yanlışlardan biri de, kaş ne kadar kalkıksa o kadar iyi görüneceğidir. Bu inanış doğru değildir ve kalkık kaş her yüze yakışmayabilir.
Kaş kaldırma için uygulanan yöntemlerden size en uygun olanını uzman doktorunuzla beraber seçmeniz ve uygulama sürecinde doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önerilir.
Kaş Kaldırma Sonrası
Operasyon sonrasında bireylerin belirlenen zaman aralıklarında kontrollere gelmeleri gerekmektedir. Bu kontroller esnasında kaşın yeni görünümüne alışması incelenir. Eğer fazla kaldırma ya da kaşın bu kaldırmadan kaynaklı farklı görünmesi gibi durumlarda hemen müdahale yapılmaktadır. Kaş kaldırma estetiğinden sonra hastaların belli bir süre boyunca çok fazla mimik yapmaması yani kaşın yorulmaması gerektiğinin bilincinde olmaları beklenir, aksi takdirde tam performans alınmayan bir tedavi olmuş olur. O yüzden bu estetikten sonra doktorlarınızın dediklerini harfiyen uygulamanız gerekmektedir.
Kaş asma, kaş kaldırma ameliyatı ile ilgili bilgi almak için buraya tıklayınız